Een zwarte keuken, ja of nee?

Wanneer een keuken al een lange tijd in een huis zit kun je er op uitgekeken raken. Of misschien heb je wel een nieuw huis gekocht of ga je een huis bouwen en kun je zelf een keuken uitkiezen. Waar kies je dan voor? Kies je voor een basic keuken in wit of durf jij een stoere, zwarte keuken aan?

Zwarte keuken marmer

Een donkere keuken is een nieuwe trend die je steeds meer ziet in de woonbladen, in showrooms en op social media. Donkere kleuren in de keuken zorgen vaak voor een stoere, industriele look. Dit kun je door middel van verschillende materialen wat meer een strakke uitstraling of een wat meer landelijke uitstraling geven.

Zwarte keuken collage krukken

Een strakke donkere keuken

Als je voor een strakke uitstraling wilt gaan kun je denken aan gladde, greeploze keukenkastjes. Een mooie design kraan, ingebouwde apparatuur en een natuurstenen blad maken de strakke keuken helemaal af. Zoals in de collage hieronder te zien is aan de linkerkant, geeft de marmer look afwerking een eigentijdse uitstraling aan de keuken. Tot slot kies je voor mooie spotjes in het plafond en werk je de afzuigkap zo veel mogelijk weg.

Zwarte keuken collage strak

Een landelijke zwarte keuken

Past een strakke keuken toch niet helemaal in jouw huis of in de stijl die jij voor ogen hebt? Met een aantal aanpassingen is een landelijke keuken ook erg mooi in zwart. Met sierlijke handgrepen, een betonnen keukenblad en het gebruik van accenten in hout(kleur) kun je een landelijke uitstraling creeren. Zoals in de voorbeelden hieronder te zien is kun je dit effect bereiken met houten balken, houten schappen of voor de ultieme landelijke boerderij sfeer kies je voor een stenen muur zoals te zien is op de middelste foto in onderstaande collage.

Zwarte keuken collage landelijk

Wij zijn erg benieuwd wat jij van deze nieuwe trend vindt, zou jij het aandurven?

Volg ons en vind ons leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *